מתכון ל-8 כוסות מוס שוקולד טבעוני בגודל בינוני
מוס שוקולד רוא עשיר וקרמי, ללא גלוטן וללא סוכרים מעובדים
מרכיבים: 1 כוס קשיו שהושרה
רבע כוס (4 כפות) אבקת קקאו אורגני נא
1/3 כוס מייפל טהור
1/3 כוס חלב צמחי (או נוזל קוקוס)
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח הימלאיה
רבע כוס (4 כפות) שמן קוקוס או חמאת קקאו מומסת.
הוראות הכנה:
הכנה מקדימה – להשרות את הקשיו 8 שעות במים, לסנן ולשטוף היטב.
להכניס את כל המרכיבים למעט שמן הקוקוס לבלנדר ולטחון היטב כדקה עד קבלת מרקם קרמי.
להוסיף את שמן הקוקוס ולטחון שוב עד איחוד.
למזוג לכוסות קינוח ולהכניס למקרר להתייצבות של 3 שעות לפחות.
לקשט איך שאוהבים
חשוב המרקם של המוס לאחר הבלנדר צריך להימזג בקלות לכוסות אך לא להיות נוזלי מידי. אם לא נמזג לכם בקלות הוסיפו עוד כרבע כוס חלב צמחי בהדרגה.